Τα 5 λάθη που γίνονται στα Social Media

 

 

Τα Social Media δεν είναι ένα απλό εργαλείο. Είναι το μέσο για να διαφημίσεις την επιχείρηση σου σχεδόν ανέξοδα. Δυστυχώς η έλλειψη πείρας οδηγεί σε λάθη που γίνονται συχνά και δεν είναι αμελητέα Μερικά απ’ αυτά είναι:

  1. Η παράβλεψη της δύναμης των Social Media

Πολλοί  δεν πιστεύουν στη δύναμη των Social Media και δεν προωθούν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο. Το κοινό φυσικά δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με την επιχείρηση και το αποτέλεσμα η δύναμη της διαφήμισης να μειώνεται.

  1. Τα “likes” δεν ισοδυναμούν με πωλήσεις

Ο στόχος δεν είναι τα “likes” αλλά οι πωλήσεις. Δεν σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός “likes” ισοδυναμεί με ανάλογες πωλήσεις, δεν αρκεί μόνο αυτό.

  1. Η συχνότητα εμφάνισης κοινοποιήσεων δεν είναι σταθερή και δεν περιλαμβάνει πάντα εικόνες ή βίντεο

Η συχνότητα των κοινοποιήσεων είναι πολύ σημαντική. Δεν μπορείτε τη μια εβδομάδα να συμμετέχετε ενεργά και την άλλη να είστε απόντες. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η εικόνα είναι το παν, επομένως είναι πολύ σημαντικό στις κοινοποιήσεις να υπάρχει εικόνα ή βίντεο.

  1. Δημιουργία σελίδας μόνο στο facebook

Στην κατηγορία των social media δεν περιλαμβάνεται μόνο το facebook. Υπάρχουν άπειρες επιλογές που ίσως μια από αυτές να είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή σας.

  1. Δεν διαφημίζεστε στα social media (επί πληρωμή)

Δεν αρκεί λοιπόν μια κοινοποίηση ακόμα κι αν έχετε χιλιάδες ακόλουθους. Η προώθηση μέσω των social media γίνεται επί πληρωμή και με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε την απήχησή σας χωρίς να είναι κάτι πάρα πολύ ακριβό που δε θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά.

Πέρα από τις σωστές τακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε οφέλη από τα Social Media, η βοήθεια ενός ειδικού είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας οργανωμένης και αξιοπρεπούς επαγγελματικής σελίδας…

 

Πηγή: seopedia.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *