Η Google εξαγόρασε την SlickLogin. Θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης με ήχους

1

Μία ακόμη εξαγορά εταιρείας για την Google φέτος. Αυτή τη φορά, ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet εξαγόρασε την Ισραηλινή εταιρεία SlickLogin, για άγνωστο χρηματικό αντάλλαγμα, η οποία επιβεβαίωσε και τα σχετικά νέα.

Μαζί η Google εξαγόρασε και την πατενταρισμένη, βασισμένη στον ήχο, τεχνολογία της SlickLogin που χρησιμοποιεί στα smartphones. Αν και καμία από τις δύο εταιρείες δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ο στόχος της εξαγοράς είναι μάλλον προφανής.

Είναι γνωστό ότι η Google προσφέρει σύστημα αυθεντικοποίησης δύο παραγόντων (2-factor ή 2-step) για τις υπηρεσίες της. Αν και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ασφαλή τρόπο αυθεντικοποίησης, επειδή ο κωδικός που προσφέρεται (π.χ αποστέλλεται στο smartphone του χρήστη) αλλάζει κάθε λεπτό, ενδεχομένως να θεωρείται μία διαδικασία κάπως “μπελαλίδικη” για κάποιους χρήστες.

Με την τεχνολογία της SlickLogin, η διαδικασία της αυθεντικοποίησης ενδεχομένως να είναι τόσο απλή, όσο το να τοποθετήσετε το smartphone σας πλάι στον υπολογιστή σας. Ήχοι –που δεν ακούγονται όμως- και που αναπαράγονται από τα ηχεία θα αναλάβουν την διαδικασία αυθεντικοποίησης στον υπολογιστή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στόχος της Google είναι η αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης με ήχους που όμως δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο αυτί.

Η ομάδα πίσω από την Ισραηλινή εταιρεία λέει πως η Google εργάζεται ήδη πάνω σε μερικές σπουδαίες ιδέες που θα κάνουν το Internet πιο ασφαλές για όλους, και είναι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχει σε αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *