Επαγγελματική δικτύωση με τη βοήθεια του Linkedin

 

Το LinkedIn αποτελεί μία social πλατφόρμα με στόχο την επαγγελματική δικτύωση. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύουν ένα πλήρες επαγγελματικό προφίλ, με το οποίο μπορούν να συνδεθούν με άλλους χρήστες, όπως συμφοιτητές και συνεργάτες, καθώς και να αναζητήσουν εργασία.

Πρόσφατα το LinkedIn ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας εφαρμογής για το διαμοιρασμό και τη διαχείριση πληροφοριών. Ο λόγος γίνεται για το LinkedIn Elevate, με το οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να κοινοποιήσουν και να προωθήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν υλικό σχετικό με την εταιρεία στην οποία εργάζονται, έτσι ώστε να αυξήσουν το brand awareness και το social engagement μέσω Twitter και LinkedIn. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό εργαλείο για τους εργοδότες, οι οποίοι μπορούν να έχουν μια αναλυτική εικόνα για την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης τους. Στο χώρο του online marketing υπάρχουν πολλές παρόμοιες εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα εξυπηρετούν αν όχι τις ίδιες, παρόμοιες ανάγκες. Το Elevate διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εφαρμογές μέσω του επιχειρηματικού του attitude. Η εφαρμογή παρέχει analytics μέσα από τα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν:

  • τον αριθμό των likes
    • τoν αριθμό των comments
    • πόσες φορές το υλικό τους έγινε share
    • την απήχηση που είχε ως προς τους ενδιαφερόμενους users

Σύντομα αλλά έπειτα από σχετικές ενημερώσεις του λογισμικού, οι professional users θα έχουν τη δυνατότητα να «γευτούν» ακόμα περισσότερες δυνατότητες της εφαρμογής, όπως ποιος είδε το profile τους και πόσοι χρήστες τους έκαναν αίτημα φιλίας ως επακόλουθο του υλικού το οποίο ανέβασαν στο profile τους. Επίσης, το LinkedIn Elevate παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως πόσοι έχουν κάνει follow τη σελίδα της εταιρείας, ποιοι είδαν την ανάρτηση θέσεων εργασίας της, το website traffic, τα κέρδη και τις πωλήσεις.

Προς το παρόν, το Elevate είναι διαθέσιμο μόνο για εταιρική χρήση. Η εφαρμογή θα είναι ευρέως διαθέσιμη για υπολογιστές, iOS και Android συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Πηγή: suit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *