Πάνω από 1 δις οι mobile ενεργοί χρήστες στο Facebook, που ανακοίνωσε $1 δις κέρδη το πρώτο τρίμηνο

0a5f3ca7188da4e8166186d3c9fa2e37

Το Facebook δημοσιοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς, ανακοινώνοντας τζίρο $2.5 δισεκατομμυρίων και κέρδη ύψους $1.07 δισεκατομμμυρίων.

Πρόκειται για τεράστια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που η εταιρεία είχε ανακοινώσει τζίρο $1.45 δισεκατομμυρίων και $373 εκατομμύρια σε κέρδη. Τα κέρδη λοιπόν τριπλασιάστηκαν.

Ένα από τα νούμερα που αξίζει να αναφερθεί, είναι πόσα κερδίζει το Facebook ανά χρήστη. Στις ΗΠΑ λοιπόν και στον Καναδά, το Facebook κερδίζει $5.18 ανά χρήστη σε ετήσια βάση, αύξηση 80% σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι.

Το Facebook ανακοίνωσε επίσης τον αριθμό ενεργών χρηστών. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε 1.28 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και περισσότερους από 1.01 δισεκατομμύρια χρήστες φορητών συσκευών (κινητά, tablets). Τα νούμερα πέρυσι ήταν 1.1 δισεκατομμύρια και 751 εκατομμύρια αντίστοιχα, που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση 34%.

Το Facebook επίσης ανακοίνωσε ότι ο David Ebersman θα αφήσει τη θέση του CFO μέσα στη χρονιά, και πως ο νέος CFO (Chief Financial Officer) της εταιρείας θα είναι ο πρώην CFO της Zynga, David Wehner. Σαν να μην έφταναν οι παραπάνω ανακοινώσεις –μη ξεχνάμε ότι σχετικά πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε εξαγορές εταιρειών, όπως του WhatsApp και της Oculus VR ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το Facebook προχώρησε στην εξαγορά και του fitness app, Moves.

Όπως συμβαίνει και με τα Instagram και WhatsApp, η εταιρεία πίσω από το Moves θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Η activity tracking εφαρμογή είχε έως σήμερα 4 εκατομμύρια downloads σε Android και iOS.

πηγή: www.insomnia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *