Ο οδηγός για έναν επιτυχημένο πίνακα στο Pinterest

 

 

Ο πρώτος και βασικός κανόνας για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου πίνακα στο Pinterest είναι το «καρφίτσωμα» ποιοτικών και συχνά ανανεώσιμων pins.

Το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή των λέξεων-κλειδιών για τις θεματικές σας ενότητες σε ένα φύλλο Excel. Ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει στην εύρεση των λέξεων-κλειδιών είναι το “Keyword Tool” καθώς σας προτείνει άλλες σχετικές λέξεις με τα keywords που έχετε επιλέξει.

Μετέπειτα, επιλέξτε τον τύπο των πολυμέσων που θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε κατηγορία καταγράφοντας τα και αυτά σε ένα φύλλο Excel. Επιλέξτε ανάμεσα από εικόνες, infographics, GIFs (κινούμενες εικόνες) και videos.

Η μελέτη του ανταγωνισμού βοηθάει στην εξέλιξη και στη βελτίωση του πίνακα στο Pinterest, παρακολουθώντας ποια pins είναι τα πιο δημοφιλή και τι είδους πολυμέσα χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές. Το “BuzzSumo” είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στον εντοπισμό των πιο δημοφιλή pins, πληκτρολογώντας το website της εταιρείας στο Pinterest.

Παράλληλα με τη χρήση των PinAlerts έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τον ανταγωνισμό κάθε φορά που «καρφιτσώνεται» κάτι καινούργιο.

Όπως προαναφέρθηκε, σημαντικό είναι επίσης να «καρφιτσώνεται» ποιοτικό υλικό, πιο συγκεκριμένα το υλικό να είναι υψηλής ανάλυσης και ελκυστικό.

Τέλος, μέσω της υπηρεσίας Pinterest Analytics μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά του πίνακά σας και να τον διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτά.

Πηγή: socialmedialife.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *