Η Google παρουσίασε το Android TV

google-android-tv

Αναβαθμίζοντας το Google TV, που γνωρίσαμε πριν τέσσερα περίπου χρόνια και το οποίο δεν γνώρισε επιτυχία, η Google ανακοίνωσε το Android TV, που προορίζεται για χρήση σε τηλεοράσεις και σε set-top-boxes.
Βασίζεται στο νέο Android L και σύμφωνα με την εταιρεία, εκτός από υπηρεσίες μουσικής και ταινιών θα υποστηρίζει και παιχνίδια από το Google Play. Ειδικά, όσο αφορά στο gaming, από ότι φαίνεται η Google δίνει μεγάλη βάση -φαίνεται ότι θέλει κατά μέρος να μπει στα… χωράφια των Sony και Microsoft- αφού οι συσκευές του είδους θα διαθέτουν στη συσκευασία τους και gamepad, ενώ θα υποστηρίζονται multiplayer παιχνίδια ακόμα και μεταξύ διαφορετικών συσκευών (για παράδειγμα, ο δεύτερος παίκτης μπορεί να συμμετάσχει στο παιχνίδι από την δική του Android-based συσκευή, είτε πρόκειται για smartphone ή tablet).

Το Android TV συνεργάζεται με υπηρεσίες όπως των Netflix και Hulu, ενώ αρκετές περισσότερες εταιρείες και υπηρεσίες θα προστεθούν μελλοντικά. H Google συνεργάζεται ήδη με τις Sharp, Sony και Philips για τις πρώτες τηλεοράσεις που θα υποστηρίζουν το Android TV και την Razer και την ASUS, που θα κατασκευάζουν, αρχικά, τα set-top-boxes.

Ο κάτοχος ενός συστήματος Android TV θα μπορεί να ελέγχει τη συσκευή -για αναζήτηση ταινιών, μουσικής κ.ά- από το smartphone, το tablet ή ακόμα και από το smartwatch του ενώ βασικές λειτουργίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσω φωνητικών εντολών στη φορητή συσκευή που έχει στη κατοχή του.

Πηγή: Insomnia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *