Διαφημιστικά video στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση;

 

 

Η αύξηση του digital marketing έφερε την αποτελεσματικότητα της online διαφήμισης και συγκεκριμένα των video του διαδικτύου, μειώνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στην τηλεόραση.

Για την επιτυχημένη προώθηση μιας online διαφημιστικής καμπάνιας σημαντικό εργαλείο των marketers είναι τα video. Ειδικά τα video που έχουν πρωτοτυπία προσελκύουν το κοινό στόχο προσφέροντας παράλληλα ένα ξεχωριστό user experience.

Σύμφωνα με μελέτη της Brightroll σε 120 αμερικάνικα agencies, το 72% από αυτά, θεωρούν ότι πλέον η διαφήμιση με online video είναι το ίδιο αποτελεσματική σε σχέση με τη διαφήμιση στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα το 31% θεωρεί ότι το video είναι πιο αποτελεσματικό από την τηλεόραση, ενώ το 41% το θεωρεί το ίδιο αποτελεσματικό.

Όσον αφορά τις επενδύσεις σε διαφημιστικά μέσα, η έρευνα έδειξε ότι το 60% των επιχειρηματιών σκοπεύει να επενδύσει σε διαφήμιση video σε κινητά, το 48% σε διαφήμιση video σε υπολογιστές ενώ μόνο το 27% σκοπεύει να επενδύσει σε διαφήμιση στην τηλεόραση. Ωστόσο, η αυξημένη επένδυση σε video advertising, σε mobile και σε desktop, δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει μιας και στην ελληνική αγορά τους τελευταίους μήνες το video αποτελεί το No1 trend στο digital.

Η online διαφήμιση με video λοιπόν γίνεται η πιο διαδεδομένη πρακτική για το marketing & advertising και υπερτερεί σε σχέση με την παραδοσιακή διαφήμιση στην τηλεόραση. Εμπιστευτείτε τους marketers & advertisers και εκμεταλλευτείτε στο έπακρον της δυνατότητες του διαδικτύου.

 

Πηγή: suit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *